gebeurtenissen in 2022

Op onze site werden de volgende berichten geplaatst. Nog steeds belangstelling voor het FSO Geplaatst op 10 januari 2022 Net als alle andere muziekverenigingen heeft ook het FSO last van het COVID virus. Repetities komen te vervallen en concerten worden afgelast. Echter nog steeds heeft het FSO niet te maken met terugloop in het aantal leden. Weliswaar hebben enkele leden hun lidmaatschap opgezegd, maar daar staat tegenover dat zich ook een tiental nieuwe leden heeft gemeld. Geen wonder overigens, want het FSO is een gezellige vereniging, waar onder deskundige leiding van dirigent Jouke Hoekstra enthousiast muziek wordt gemaakt. Heeft u ook belangstelling om mee te doen in dit royaal bezette fanfare orkest, neem dan eens contact op met één van de bestuursleden. Wellicht kunt u ook meedoen.

Concert festival in de Lawei Geplaatst op

We zijn bijna af van het “corona gebeuren” of de agenda voor onze optredens loopt al weer aardig vol        ( zie menu-item -agenda). We hebben mooi gespeeld op 5 maart in de Lawei te Drachten.  Het optreden werd begonnen met het Oekraïnse volkslied en daarna volgde het eerder ingestudeerde programma. Hier vindt u het Oekraïnse volkslied met de bijbehorende tekst  Klik hier om enkele gespeelde werken te beluisteren.

Weer terug in wijkcentrum Heegterp Schieringen

Geplaatst op

Nu het corona-virus wat lijkt te luwen heeft het FSO, net als vele andere muziekgezelschappen, haar reguliere repetities en concerten ( zie agenda) weer opgepakt. Na een gastvrij verblijf in de ruime locatie van De Wier in Ureterp is men voor de repetities ook weer terug in wijkcentrum Heegterp Schieringen. Deze locatie ligt wat centraler in de provincie en is het orkest altijd goed bevallen. Ook de beheerders zijn blij dat het orkest weer terug is. Het geeft op woensdagmiddag een gezellige reuring in het gebouw. We hopen dat de COVID pandemie in het najaar niet opnieuw roet in het eten gaat gooien. Belangrijke evenementen in die periode zijn het Seniorenfestival op 12 oktober in Surhuisterveen en het concert ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum op vrijdag 4 november in De Lawei te Drachten, waarvoor weer een boeiend programma op stapel staat. Eindelijk weer een Concert geplaatst op 8 april 2022 Jaarlijks verzorgd het FSO een nieuwjaarsconcert voor de LOS in Leeuwarden. De afgelopen twee jaar was dit er bij ingeschoten, net als alle andere concerten. Op woensdagmiddag 6 april is de traditie weer opgepakt met, laten we het maar een voorjaarscongres noemen, in De Schakel te Leeuwarden. Zoals altijd bij de LOS concerten was de zaal helemaal vol. Dit leverde een prachtige ambiance voor een sfeervol concert. Op het programma enkele mooie marsen, koraalmuziek, ouverture Nabucco van Verdi en Toccata van Boëlmann, met een hoofdrol voor het groot koper. Het stond allemaal weer als een huis. De muzikale leiding was uiteraard in handen van Jouke Hoekstra, de presentatie werd verzorgd door Grytsje Dijkstra. Zowel publiek als muzikanten hebben genoten van deze muzikale middag.

Voorjaarsconcert in Balk

geplaatst op 25 april
 
Vrijdagavond gaven het Frysk Senioren Orkest (FSO) en shantykoor De Headammers een voorjaarsconcert in De Paedwizer in Balk. Vanwege de oorlog in Oekraïne werd begonnen met het Oekraïens volkslied waarbij alle aanwezigen uit respect gingen staan. De Headammers vervolgden daarna met het zeemanslied ‘Molly Malone’. Dit nummer werd opgedragen aan Piet de Jong, fervent muziekliefhebber en zanger die onlangs overleed. Hij was eigenlijk de initiator van dit gecombineerde voorjaarsconcert. Na ‘Molly Malone’ bracht het koor nog een aantal vrolijke zeemansliederen op shanty wijze ten gehore. Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is balk1.jpeg Het Frysk Senioren Orkest startte vervolgens met Koraal No:62 ‘Nader mijn God tot U’, eveneens ter herinnering aan Piet de Jong. Het FSO, dat zoals de naam al zegt uit senioren bestaat, is dit jaar 40 jaar actief. Dat zal nog gevierd gaan worden. De gemiddelde leeftijd is wel iets hoger dan 55 jaar. Een mevrouw van 90 jaar speelt nog steeds mee, een echte liefhebber dus. Een vrolijke wals of een wat serieuzer stuk, het FSO draait er de hand niet voor om. Al snel was het tijd voor de pauze, waarbij de leden van het orkest en koor graag voorrang wilden bij de bar, dit vanwege de droge mond natuurlijk. De leden van het orkest een bakje koffie, de leden van het shantykoor een alcoholische versnapering waarschijnlijk. Na de pauze ging het shantykoor vlot van start met vrolijke doch melancholische liedjes. Ze sloten af met het lied ‘Fries om útens’, dat prachtig ten gehore werd gebracht. Daarna was het weer de beurt aan het FSO dat het concert afsloot met een gezamenlijke uitvoering van het lied ‘Conquest of Paradise’.