Concertreis 2019

Vroeg in de morgen op donderdag 23 mei vertrekt de touringcar, via Drachten en Lemmer,met het Frysk Senioren Orkest, om na een reis van bijna 500 km te arriveren in de bestemming Luxembourg,  Het concert is op het Place d,Armes in Luxemburg stad. De terrassen zijn druk bezet en we spelen voor veel publiek. Er staat een straffe wind, zodat alle knijpers benut moeten worden om de muziek op de stander te houden en alhoewel de zon schijnt is het een stuk kouder en zitten we heel dicht opeen gepakt. Na wat vrije tijd op weg naar het hotel Eifelstern te Bitburg om te dineren.
24 mei om 11.00 uur concert in het grote seniorenhaus in Sweig. Daar zaten de bewoners al te wachten op ons in de tuin, lekker in het zonnetje.  Het is een crime om met een bus en aanhanger een plek te zoeken om te parkeren. Dankzij onze chauffeur kwamen we ter plaatse, een groot compliment is beslist op zijn plaats. We hebben een goed concert gegeven, al was het wel warm. Na afloop soep en brood gegeten en zijn we naar het stadje Bernkastel-Kues gereden om nog wat rond te kijken en een mooie boottocht te maken langs een mooi stuk van de Moezel. Terug naar het hotel om gezamenlijk te eten. Uit een plaatselijke krant het volgende:
24.5.2019 Bei bestem Frühlingswetter wurde das Platzkonzert des niederländischen „Frysk Senioren Orkest“ zu einem beeindruckenden Musikerlebnis im Innenhof von Haus Elisabeth. 45 Musikerinnen und Musiker spielten bekannte Filmmelodien unter der Leitung ihres inspirierenden Dirigenten Jouke Hoekstra. Die Zuschauer im Garten und den umgebenden Balkonen waren begeistert. Das „Frysk Senioren Orkest“ ist ein hochrangiges Orchester aus Leewarden. Die Mitglieder kommen aus der gesamten niederländischen Provinz Fryslân. Wir freuen uns, dass das Orchester bei der Konzertreise vom 24. bis 26. Mai in der Region Trier/Luxemburg auch ein „Socialconcert“ in unserem Altenheim St. Josef gegeben hat.
25 mei, bestemming Trier. In de Romeinse tijd een grote garnizoens- stad. Er werden rondleidingen gegeven en zo konden we een flink stuk geschiedenis tot ons nemen en de prachtige gebouwen bewonderen. Daarna wacht ons een concert op het Sommerbhune van de stad, een mooi plein waar een podium staat opgesteld. Het is overdekt en rondom zijn alle terrassen bezet en hebben we veel luisteraars om te genieten. Uit het applaus valt af te leiden dat het in de smaak viel.
Op zondag 26 mei rijden we naar Vianden met een bezoek aan het slot van Vianden. Na de lunch vertrek naar Nederland.
Het was een geslaagde reis en na een goed hollands diner in Thorn keren we voldaan terug naar onze opstapplaatsen.